Vernieuwde en veilige fietspaden aan Lummense Gewestweg

Door Rita Moors op 14 september 2021

Zaterdag 11 september werden de fietspaden van de Meldertsebaan op feestelijke wijze geopend in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. De inwoners kunnen genieten van veilige fietspaden in een volledige vernieuwde doortocht van de deelgemeente Meldert. De werken van de vernieuwing van gewestweg N725 startten in januari 2020 en zijn reeds enkele weken afgerond. Er werd een budget vrijgemaakt van 7,7 miljoen euro om dit project te realiseren, waarvan 4,8 vanuit Vlaanderen werd geïnvesteerd.

 

Volledige vernieuwing N725 op termijn

Dit project in Meldert was een samenwerking tussen Agentschap Wegen en Verkeer, Fluvius en het gemeentebestuur van Lummen met een totale kostprijs van 7,7 miljoen euro. Niet alleen de verbetering van de fietspaden waren een belangrijke doelstelling. De volledige gewestweg had nood aan vernieuwing. Er werd een nieuw wegdek gelegd voor de verbetering van het rijcomfort en de rioleringswerken hebben gezorgd voor een verhoging van de rioleringsgraad waardoor het afvalwater van Meldert nu gescheiden afgevoerd wordt naar het zuiveringsstation van Halen.

De realisatie van dit geslaagde project is ook te danken aan de investeringen van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Onze huidige minister heeft een duidelijke fietsambitie, zo maakt ze extra middelen vrij voor investeringen in fietsinfrastructuur en geeft ze de fietser een prioritaire plaats in het Vlaams mobiliteitslandschap.

Eerste fase van een veilige fietsverbinding

De afgeronde werken zijn de eerste fase van een veilige fietsverbinding tussen Meldert en Lummen Centrum. Volgend jaar wil het gemeentebestuur van Lummen de volgende fase opstarten, namelijk een fietsverbinding tussen het kruispunt van de Grote baan, waar momenteel een rotonde wordt aangelegd, en de Geeneindestraat. Momenteel wordt er ook aan plannen gewerkt om langs de N725 op termijn ook fietspaden aan te leggen vanaf de Mellaerstraat tot in het centrum van Lummen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is