Sint-Ferdinand in Lummen deelt haar infrastructuur

Door Rita Moors op 4 januari 2023

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts (N-VA) investeert € 280.000 in Secundaire Scholen Sint-Ferdinand zodat de infrastructuur buiten de lesuren opengesteld kan worden voor sportverenigingen, jeugdbewegingen of buurtinitiatieven. “We investeren fors in schoolinfrastructuur en willen dat zoveel mogelijk mensen uit Lummen kunnen genieten van die investeringen”, zegt Weyts. “Veel lokale verenigingen zijn op zoek naar infrastructuur, terwijl de infrastructuur van een school nog te weinig wordt gebruikt buiten de lesuren”.

Er zijn in Lummen best wat lokale verenigingen die op zoek zijn naar goede infrastructuur voor activiteiten op weekavonden of in het weekend. Het gaat dan onder meer over sportclubs, jeugdverenigingen of buurtinitiatieven. Een school beschikt dan wel over infrastructuur die vaak niet gebruikt wordt buiten de lesuren, maar die infrastructuur is meestal niet voorzien op gedeeld gebruik door buitenstaanders. Zo gaan er veel mooie kansen verloren.

Vlaams minister van Onderwijs en Sport Ben Weyts steunt scholen nu financieel om hun infrastructuur aan te passen, zodat sportclubs, jeugdbewegingen en buurtinitiatieven er na de lesuren gebruik kan kunnen maken. Zo gaat er ook € 280.000 naar Secundaire Scholen Sint-Ferdinand in Lummen voor het vernieuwen van de sportvloer, het sanitair, de kleedkamers en de verwarmingsinstallatie, het voorzien van een ruim assortiment vaste sportuitrusting en de heraanleg van de buitenomgeving met integratie van een basketbalveld en petanquebaan.

Minister Weyts voorziet in totaal meer dan  € 3,2 miljoen om de infrastructuur van 31 scholen aan te passen. Elk project is gericht op een betere toegankelijkheid en meer gebruiksvriendelijkheid of een aanpassing van de buitenruimtes. Volgend jaar komt er een nieuwe oproep, zodat nog meer scholen een project kunnen indienen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is