Lummen plant vernieuwing Gemeenteplein

Door Rita Moors op 26 januari 2021

Het Gemeenteplein in Lummen krijgt in 2021 een nieuwe look. De verkeersstroom wordt geoptimaliseerd en de terrassen uitgebreid. Op die manier kan het Gemeenteplein terug een gezellige en aantrekkelijke plaats worden waar bezoekers graag een tijdje willen vertoeven.

Begin 2020 startte de gemeente Lummen een samenwerking op met het studiebureau City D met het oog op het opwaarderen van het handelscentrum in de gemeente. Hieruit bleek dat het centrum vandaag te weinig voorzieningen heeft om gezelligheid en uitstraling te creëren, onder meer omwille van de verkeersafwikkeling en de parkeerplaatsen.

Schepen van economie, Rita Moors: “Afgelopen zomer werd de verkeersdoorstroming ter hoogte van horecazaken afgeleid zodat er gelegenheid was om de terrassen uit te breiden. Dit initiatief kon op zeer veel bijval rekenen, zowel bij de bezoekers van het centrum als bij de horeca-uitbaters. We willen deze terrasuitbreiding in de toekomst dan ook een permanent karakter geven.”

Door het creëren van o.a. een dubbele rijrichting aan de zuidkant van het Gemeenteplein, loopt de verkeersafwikkeling niet meer volledig rondom het Gemeenteplein. Zo wordt het handelscentrum een stuk aantrekkelijker en krijgt het weer een gezellige pleinfunctie. De gemeenteraad keurde in de zitting van 25 januari het bestek goed voor de aanstelling van een ontwerper voor de herinrichting.

Voor artikel in Het Belang van Limburg, zie: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210126_98400372

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is