Gemeente koopt pand Meldertsebaan 14 met oog op opwaardering dorpsplein Meldert

Door Rita Moors op 30 maart 2023

De gemeenteraad heeft tijdens de raad van 27 maart de aankoop van het pand: Meldertsebaan 14 goedgekeurd. Met deze aankoop wil gemeente Lummen de mogelijkheid creëren om in de toekomst het centrum van Meldert verder kwalitatief in te richten en de mobiliteit waar mogelijk te verbeteren.

De gemeenteraad  heeft op 27 maart ingestemd met de aankoop van het pand gelegen aan de Meldertsebaan 14. Met deze aankoop wil de gemeente de mogelijkheid creëren om in de toekomst het centrum van Meldert verder kwalitatief in te richten en de mobiliteit  waar mogelijk te verbeteren.

Verfraaiing centrum Meldert

Wim Vangeel, bevoegd voor patrimonium: “De laatste jaren werd het straatbeeld in Meldert al verbeterd en verfraaid. Nu de mogelijkheid zich voordoet om het pand Meldertsebaan 14 te kopen, hebben we als beleid besloten hierop in te gaan. Het is gekend dat het dorpsplein aan verfraaiing én vergroening toe is. De sloop van dit pand en vervolgens het uitwerken van een volledig nieuw inrichtingsplan zal dan ook een meerwaarde betekenen voor de Meldertse gemeenschap.”

Mobiliteit

“Er zal een studiebureau worden aangesteld met de opdracht te onderzoeken waar verbeteringen mogelijk zijn aan het dorpsplein en het kruispunt met de Meldertsebaan” vult schepen Rita Moors, bevoegd voor mobiliteit, aan.

 Timing

De eigendomsverwerving staat gepland voor de zomer 2023 waarna de sloop van het pand verder kan worden ingepland. Nadien dient een studiebureau aan het werk gezet om het dorpsplein en omgeving in kaart te brengen en een voorstel voor de herinrichting uit te werken.

Bekijk de reportage op TV Limburg: https://www.tvl.be/nieuws/gemeente-lummen-sloopt-elektrozaak-om-berucht-...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is