Fiets door Lummen!

Door Rita Moors op 24 maart 2021

Lummen is drie nieuwe fietslussen rijker. De melkwegroute en populierenroute werden in een nieuw kleedje gestoken en omgevormd naar drie nieuwe fietslussen: de 50 Tinten Groenroute 44km, de Erfgoedroute 54km en de Lumennekesroute 19km. Zondag 28 maart wordt de Lumennekesroute officieel geopend. Op 25 april zullen alle fietslussen toegankelijk zijn.

Rita Moors, schepen van Toerisme: “Er is voor elk wat wils”. Zo is de ‘Lumennekesroute’ vooral gericht op gezinnen met kinderen. De Natuurliefhebber kan genieten van de ’50 Tinten Groenroute’, een mooie fietslus doorheen de prachtige natuur. De ‘Erfgoedroute’ voert de fietsers langs tal van mooie erfgoedpareltjes. Daarnaast zetten we bedrijven in de kijker die meewerken aan het korte-ketenverhaal.

Opening

De Lumennekesroute wordt zondag 28 maart tussen 11 en 15 uur officieel geopend en is dan volledig bewegwijzerd. De eerste 100 ingeschreven bubbels ontvangen een verrassing. Om 11 uur worden de winnaars van de Lummense zomerzoektocht in de bloemetjes gezet.

Vanaf de Paasvakantie zal de ‘Erfgoedroute’ bewegwijzerd zijn, met de nodige voorziene omleiding door wegwerkzaamheden. De ’50 Tinten Groen route’ zal na de Paasvakantie volledig in orde zijn.

Zin om Lummen al fietsend te ontdekken?

Surf dan naar de website https://www.lummen.be/sport-en-vrije-tijd/toerisme/fietsen waar je de fietskaart gratis kan downloaden en alle info over de korte-ketenbedrijven en horecazaken langs de routes kan ontdekken!

Meer info of voor de aankoop van de fietskaart aan 1,50 euro: UiTbalie, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 te 3560 Lummen, 013 390 515.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is