Camperparking aan Schulensmeer Lummen

Door Rita Moors op 22 mei 2021

Vanaf 1 juni voorziet gemeente Lummen een afgebakend terrein voor 8 kampeerauto’s aan het Schulensmeer. Parkeren met een kampeerauto is vanaf dan enkel nog toegelaten op dit afgebakend stuk. Op deze manier zal de gemeente Lummen het wildparkeren tegengaan.

In het voorjaar van 2022 zal door het gemeentebestuur een definitieve verharde parking met slagboom aangelegd worden die voorzien wordt met de nodige nutsvoorzieningen. (elektriciteit, watertoevoer en afvoer, verharde standplaatsen, …) De tarieven vanaf 2022 dienen nog bepaald te worden door de gemeenteraad.

Wildparkeren

Rita Moors, schepen van toerisme en mobiliteit: “Omdat de parking momenteel een geliefde plaats is voor een coronaproof vakantie en heel wat campers op het grasveld parkeren, zochten we naar een tijdelijke oplossing. Vanaf 1 juni voorzien we een afgebakend terrein van 8 camperauto’s aan het Schulensmeer. Parkeren met een kampeerauto is vanaf dan enkel nog toegelaten op dit afgebakend stuk. Op het naastgelegen grasveld en de verharde parking is het enkel toegelaten voor personenwagens om te parkeren”.

Tijdelijk politiereglement

Voor deze afbakening en naastliggende parking en grasveld werd er een tijdelijk politiereglement opgemaakt dat werd goedgekeurd door het college van burgemeester en schepenen in zitting van 11 mei 2021. Dit reglement zal vanaf 1 juni aan de ingang van de parking kenbaar gemaakt worden.

Voor meer info: dienst vrije tijd, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56, 3560 Lummen.

 

Lees het volledige HBvL artikel via: https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210521_97979199?fbclid=IwAR3vYiaId-5W8cwpq0...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is