Bijna 14,5 miljoen aan leningen voor Limburgse ondernemingen om Oekraïnecrisis te overbruggen

Door Rita Moors op 31 mei 2023

77 Limburgse ondernemingen kregen in de periode van 10 oktober t.e.m. 15 december 2022 een overbruggingslening ‘Oekraïne’. Dat was goed voor een totaal bedrag van 14 357 296 €, dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Rita Moors (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister Jo Brouns (CD&V).

Naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne werd de overbruggingslening, ten gevolge van de coronacrisis door de Vlaamse Regering in het leven werd geroepen, verlengd. Daarvoor werd 100 miljoen euro aan leningscapaciteit ter beschikking gesteld. Bedrijven die zware hinder ondervinden door de oorlog en daardoor op korte termijn in financieringsproblemen dreigden te komen, konden een aanvraag indienen. 

“De meeste aanvragen kwamen van de groot- en detailhandel, gevolgd door hotels en restaurants, industrie, bouwnijverheid en landbouw, bosbouw en visserij. Van de in totaal 176 aanvragen, werd voor meer dan de helft effectief een overbruggingslening toegekend”, weet Moors.

Zowel startende als bestaande ondernemingen kunnen een beroep doen op de lening, op voorwaarde dat ze voldoende afbetalingscapaciteit en een intrinsiek gezond karakter hebben. 

Lees ook het artikel van PAL NWS: https://palnws.be/2023/05/overbruggingsleningen-vlaamse-overheid-blijven...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is