Al 87.773 werkende Limburgers kregen hun eerste ‘jobbonus’ uitbetaald

Door Rita Moors op 6 maart 2023

Werknemers en grensarbeiders die tot maximaal 2500 euro bruto per maand verdienen, krijgen van de Vlaamse overheid een jobbonus. Het bedrag van de jobbonus kan oplopen tot maximaal 600 euro. Uit cijfers die Vlaams parlementslid Rita Moors (N-VA) opvroeg bij Vlaams minister van werk en economie Jo Brouns blijkt dat 104.029 loontrekkenden in Limburg recht hebben op de ‘jobbonus’. 87.773 daarvan hebben deze al mogen ontvangen. “De rest moet nog even geduld uitoefenen. De betalingen van de premies zijn nog lopende”, aldus Moors.

Met de ‘jobbonus’ wil de Vlaamse Regering werklozen aanmoedigen om werk te zoeken en wie minder verdient extra stimuleren om aan de slag te blijven. Zowel voltijdse als deeltijdse werknemers komen in aanmerking. 

Jobbonus plus

De jobbonus plus is er voor loontrekkenden die minder dan 2500 euro bruto per maand verdienen en beslissen om de stap naar voltijds ondernemerschap te zetten. Zij zullen twee keer een som van 600 euro ontvangen: de eerste keer als ze starten met ondernemen in hoofdberoep, de tweede keer als ze een jaar na start nog altijd actief zijn als ondernemer in hoofdberoep. “Wie in aanmerking komt voor een jobbonus plus zal vanaf voorjaar 2023 een brief ontvangen met verdere instructies”, aldus Moors.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is