14 trambussen voor Spartacus Lijn 2

Door Rita Moors op 21 december 2021

Met het Spartacusplan wil de Vlaamse Overheid Limburg beter te ontsluiten met drie nieuwe sneltramlijnen. Voor Lijn 2 tussen Hasselt en Maasmechelen – met stations in Kiewit, Bokrijk, Genk, As en Lanklaar – worden nu 14 trambussen voorzien, weet Vlaams Volksvertegenwoordiger Rita Moors (N-VA). “Om de zware infrastructurele kosten te vermijden, werd er voor deze lijn definitief gekozen voor een trambussen. 14 van dergelijke trambussen zullen daarvoor op korte termijn worden aangekocht”, aldus Moors. Prijskaartje: 17,5 miljoen euro.

Naast de aankoopprijs van 17,5 miljoen euro voorziet het project ook in gepaste laadinfrastructuur voor de gloednieuwe elektrische trambussen. Beide eindhaltes en de halte in Genk zullen voorzien worden van laadinfrastructuur. Daarvoor wordt nog eens 2 miljoen euro extra voorzien.  

Rita Moors is tevreden met genomen beslissingen: “Een trambus is flexibeler om in te zetten, goedkoper in uitvoering en sneller in realisatie. De beslissing om over te stappen naar een trambus heeft een doorbraak en een concreet zicht op realisatie gecreëerd. Dat kan ik als Limburgse alleen maar toejuichen. Onze provincie moet zo snel mogelijk vooruit op vlak van ontsluiting. Ik volg dit dossier dan ook op de voet vanuit het Vlaams Parlement.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is