LUMMEN Opening park Onze-Lieve-Vrouwebeuk op 11 september 2022

Door Rita Moors op 8 september 2022

Tijdens Open Monumentendag op zondag 11 september 2022 opent het gemeentebestuur van Lummen samen met de Kerkraad van Lummen-centrum om 13u30 officieel het park ‘Onze-Lieve-Vrouwebeuk’. De Onze-Lieve-Vrouwe-beuk werd ook verkozen tot ‘Baillet Latour Boom van het jaar 2018’.

Het Lummense gemeentebestuur en de Kerkraad hebben de krachten gebundeld om van de site ‘Onze-Lieve-Vrouwebeuk’ een toeristische trekpleister te maken. Het park is gelegen achter de Kapel van de Beukeboom, Beukeboomstraat 48, 3560 Lummen.

Verborgen Parel

De eyecatcher van het park is de indrukwekkende rode beuk met een stamomtrek van net geen 3,5 meter en een hoogte van ongeveer 26 meter. Deze boom werd verkozen tot ‘Baillet Latour Boom van het jaar 2018’. Rita Moors, schepen bevoegd voor toerisme. “Deze Lummense parel bleef helaas voor vele fietsers en wandelaars verbogen. Daaruit is het initiatief ontstaan om de site meer in de kijker te zetten. Het infobord wat we plaatsten op het wandelpad zal vele Lummenaren en toeristen leiden naar deze unieke plek. Iedereen is ook van harte welkom op de officiële opening op 11 september.”

Meer info

De ingang van de site is al wandelend bereikbaar en vind je tussen wandelknooppunt 22 en 26 (via de Fonteinstraat of Dikke Eikstraat). De kaart van het wandelnetwerk in Lummen kan je downloaden via https://www.lummen.be/sport-en-vrije-tijd/toerisme/wandelen of is gratis af te halen in de UiTbalie – Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 – 3560 Lummen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is