LUMMEN Opening hondenlosloopweide randparking Ringlaan/Dr. Vanderhoeydonckstraat op 8 oktober 2022

Door Rita Moors op 3 oktober 2022

Op zaterdag 8 oktober 2022 tussen 11 en 13 uur opent het gemeentebestuur van Lummen officieel de eerste hondenlosloopweide aan de randparking Ringlaan/Dr. Vanderhoeydonckstraat. Het gemeentebestuur trakteert de eerste honderd bezoekers met hond op een goodiebag.

Schepen Rita Moors, bevoegd voor toerisme: "Meermaals kreeg het gemeentebestuur de vraag wanneer er een hondenlosloopweide zou ingericht worden in Lummen. Inwoners die in het centrum wonen hadden dichtbij geen stukje groen waar zij hun trouwe viervoeter konden laten ravotten. We gingen op zoek naar een geschikte locatie en vonden die aan de randparking Ringlaan/Dr. Vanderhoeydonckstraat. De opening was eerder voorzien maar door leveringsproblemen van het materiaal moesten onze inwoners wat langer geduld hebben, maar nu is het zo ver! Op 8 oktober zal de eerste gemeentelijke hondenlosloopweide officieel geopend worden. De opening start om 11u en de eerste honderd baasjes met hond ontvangen een goodiebag.”

3180 m² speelplezier

De speelweide is 3180 m² en is volledig omheind. Gezien op deze plaats ook jaarlijks de Ferm Tenten Fuif plaatsvindt, is er gewerkt met demonteerbare draadpanelen van 1,50 meter hoog, goed voor 216 lopende meters. De investeringskost voor de aanleg van de weide bedraagt net geen 14 000 euro. De weide is vlot bereikbaar via 2 poortjes, telkens aan de uiteinde van de weide. Om alles in goede banen te leiden werd een reglement opgesteld en goedgekeurd door de gemeenteraad. Een kort overzicht van de spelregels zijn terug te vinden aan de ingangen op het voorziene bord en het reglement is op de gemeentelijke website raad te plegen: https://www.lummen.be/sport-en-vrije-tijd/toerisme/hondenlosloopweide.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is