Ontdek Lummen met belevingsapp

Door Rita Moors op 17 mei 2022

Het gemeentebestuur van Lummen en de raad van Toerisme lanceerden tijdens de jaarmarkt op 30 april de Lummense toeristische belevingsapp. Met deze app ontdekken toeristen niet alleen in een mum van tijd alle wandel- en fietsroutes maar komt ook de geschiedenis van Lummense bezienswaardigheden tot leven door virtual en augmented reality. Schepen Rita Moors: "Een nieuwe unieke beleving in Lummen."

De belevingsapp ‘Helios Technologies’ brengt tal van voordelen met zich mee. Lummenaren en toeristen hoeven geen verschillende foldertjes meer op zak te hebben, alles wordt nu simpelweg verzameld op één plaats. Vanaf zaterdag 30 april zullen fiets- wandelroutes en een aantal bezienswaardigheden beschikbaar zijn in de app. Later zal dit vervolledigd worden met Lummense erfgoedsites, horecazaken, evenementen en virtuele beelden.

Nieuwe beleving

"Lummen is een geschiedenisrijke gemeente en dat in combinatie met de vele prachtige wandel- en fietsroutes, heeft Lummen heel wat te bieden voor toeristen. Omdat we nog geen echte tool hadden om onze toeristische trekpleisters te promoten was de keuze voor de app ‘Helios Technologies’, in samenspraak met de Raad van Toerisme, snel gemaakt. Om de app vorm te geven, zijn er veel beelden van Lummense hotspots en natuur gebruikt, deze prachtige foto’s hebben we te danken aan fotoclub De Eik. Wat de belevingsapp zo uniek maakt is de toepassing van virtual en augmented reality op drie van onze gemeentelijke bezienswaardigheden. Zo waan je je midden in de loopgraven op de site van Geneiken-Genenbos of zie je recht spreken onder de Duizendjarige Eik. De belevingsapp tilt het Lummense toerisme naar een hoger niveau. Niet alleen de toerist kan hier van genieten maar het is ook een perfecte gelegenheid voor onze eigen inwoners om de bezienswaardigheden op een andere, nieuwe manier te ervaren", besluit schepen Rita Moors, schepen van toerisme.

Gratis app

De app is gratis te downloaden via de appstore, playstore of door bijgevoegde QR-code te scannen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is