Minister Weyts investeert € 883.399,48 in Spectrumcollege in Lummen

Door Rita Moors op 4 juni 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert €883.399,48  in het Spectrumcollege in Lummen. “We timmeren verder aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door te investeren in onze schoolinfrastructuur op verschillende locaties. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 8166 leerlingen.” “Goed nieuws voor de scholieren van het Spectrumcollege in Lummen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen van Lummen Rita Moors.

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Onderwijsminister Ben Weyts trekt deze regeerperiode in totaal een half miljard euro extra uit voor schoolinfrastructuur: in totaal staat de investeringsteller voor scholenbouw op 3 miljard euro. Deze investeringsgolf komt ook Lummen ten goede.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert zo via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €883.399,48  in het Spectrumcollege Middenschool OHvM en Bovenbouw OHvM in Lummen. Concreet zal de fietsenstalling worden vervangen en de sporthal gerenoveerd. Ook de eetzaal wordt gerenoveerd en uitgebreid en twee vaklokalen worden bijgebouwd. Zowel de overdekte als de niet-overdekte speelplaats worden heraangelegd. Ten slotte wordt de verlichting in de leslokalen aangepast. “Deze investeringen komen de onderwijskwaliteit ten goede”, besluit Rita Moors.

“Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van alle betrokken scholen: zij krijgen nu betere schoolgebouwen”, zegt minister Weyts. “We blijven inzetten op vernieuwing en modernisering van onze schoolgebouwen in het belang van alle leerlingen en leerkrachten.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is