Elektrificatie spoorlijn 15 in eindfase

Door Rita Moors op 14 december 2021

Spoorlijn 15 verbindt Antwerpen met Hasselt. De spoorlijn telt drie zones, zone 1 Balen-Beverlo, zone 2 Beverlo-Zolder en zone 3 Zolder-Zonhoven. Het volledige traject zou in 2021 worden geëlektrificeerd. Die werken zijn bijna afgerond, dat blijkt uit het antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Rita Moors (N-VA).

Vlaams volksvertegenwoordiger Rita Moors stelde de vraag aan minister Peeters. Haar administratie wordt geïnformeerd door Infrabel.  Moors: “Het project is belangrijk voor Vlaanderen en Limburg. Daarom investeert Vlaanderen mee in die elektrificatie via co-financiering, voor een totaalbedrag van meer dan 14 miljoen euro (14.696.923 euro).”

Infrabel heeft bijna alle palen voor de bovenleiding geplaatst en is momenteel de draad voor de bovenleiding aan het afrollen. Op het traject liggen echter enkele bruggen die aangepast dienen te worden. “Afhankelijk van de noodzakelijke aanpassingen van de bruggen zouden deze werken enige vertraging kunnen oplopen. Maar Infrabel heeft nog steeds als doel om tegen eind 2022 de werken te voltooien. Uiteraard duimen we voor een snelle voltooiing.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is